Vintips i höstmörkret

man längtar till italien…

Vår nestor i vinernas förtrollande värld Lennart har här valt ut tre prisvärda viner som ingjuter mod i vintermörkret. Ett år som detta gör att man än mer längtar till böljande gröna sluttningar på doftande vinodlingar.

Den här gången är det tre röda viner som passar bra till mustiga höstgrytor. De tre vinerna är mäktiga och smakrika vilket gör att de passar även den mest välkryddade grytan.

Mycket nöje!

 

2544 Castel_del_monte
Vin från Klacken

Castel del Monte från, Puglia eller Apulien som det heter på svenska, är producerat på en av Italiens äldsta druvsorter, Nero di Troia. I det här vinet är den uppblandad med 10% Aglianico. Det här vinet har en fin fatkaraktär med inslag av bland annat, viol, plommon, choklad och hallon. Ett prisvärt vin med smaker som minner om ljumma sensommarkvällar.

Art nr: 2544

Pris: 109kr

En kryddig spanjor

Från den Spanska regionen Navarra kommer det här kryddiga vinet, Agramont. Druvan som vinet produceras på heter Graciano, en svårodlad druva som ger mycket bra viner. Vinet har smaker av plommon, viol och lagerblad och tydlig fatkaraktär som också ger en ljuvlig touch av vanilj i eftersmakerna. Mycket vin för pengarna.

Art nr: 2777

Pris: 100kr

 

Håll i hatten

Det här ekologiska vinet från Gabriel Meffre är producerat på Grenache(50%), Syrah(30%) och Mourvedre (20%), en vanlig blandning i regionen Côte du Rhône. En blandning som ger mustiga och smakrika viner, lämpade för höstens och vinterns söndagsmiddagar. Det har en alkoholhalt på hela 15% så här får ni hålla i hatten. Mycket prisvärt vin.

Art nr: 72832

Pris: 109kr